Kinderwens

 

Kinderen krijgen? Zorg voor een goede start!!


Zwanger worden en kinderen krijgen is een natuurlijke gebeurtenis. Soms overkomt het je, maar in veel gevallen wordt een zwangerschap gepland en kijken jullie er erg naar uit. Veel stellen zijn snel zwanger na het stoppen met anticonceptie, voor anderen kan het wat langer duren voordat de zwangerschap zich aandient.


Door zo gezond mogelijk te leven kun je de omstandigheden waaronder je zwanger wordt en de zwangerschapsuitkomst gunstig beïnvloeden.

 

Via www.slimmerzwanger.nl kun je toegang krijgen tot een persoonlijk coaching- en begeleidingsprogramma. Hiermee kun je je leefstijl en voedingspatroon verbeteren voor een goede start en een goed verloop van de zwangerschap. Op deze website staat meer interessante informatie over eten tijdens je zwangerschap.


Persoonlijk advies vóór de bevruchting geeft gezondheidswinst voor moeder en kind. Hiervoor kun je bij ons terecht op het kinderwensspreekuur. De kosten zijn €70,- voor een consult van één uur. Deze kosten worden door sommige zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed.


Voor meer informatie zie www.deverloskundige.nl/zwanger-worden, www.zwangerwijzer.nl of www.zwangerstraks.nl of www.strakszwangerworden.nl.
Een belangrijk advies is om foliumzuur te slikken vanaf 4 weken voorafgaand aan het moment dat jullie stoppen met anticonceptie tot een zwangerschapsduur van 10 weken.

 

Nog wat handige internetsites:

  • Veel nuttige informatie over zwangerschap en onderzoeken, infecties, werk, e.d.: www.rivm.nl
  • Wat moet ik regelen en weten als ik een kind krijg: checklist-kind-krijgen van Rijksoverheid.