Bevallingen en spoed 0546-621340 Ik wil me aanmelden

Voeding

Welke keuze maak jij?

Foto BV2

Borstvoeding of kunstvoeding

Borstvoeding is de beste voeding voor de pasgeborene. Moedermelk bevat waardevolle voedings- en afweerstoffen die kinderen nodig hebben voor hun groei, ontwikkeling en gezondheid. Hoe langer borstvoeding wordt gegeven, hoe beter het is. Kinderen profiteren optimaal van alle voordelen van borstvoeding als ze tenminste zes maanden borstvoeding krijgen.

Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om borstvoeding te geven. Er kunnen medische of persoonlijke redenen zijn om dit niet te doen. Wij vinden het belangrijk dat je kiest waar je jezelf prettig bij voelt. Ook wanneer je kunstvoeding gaat geven kunnen wij je bij vragen en problemen adviseren.

Foto BV verkleind - Verloskundigenpraktijk Tubbergen - Almelo

Begeleiding

De eerste week kan het geven van borstvoeding erg intensief zijn. De voeding moet op gang komen en je moet leren hoe je je kindje goed kunt aanleggen. De kraamverzorgende zal je hierbij ondersteunen en ook wij kunnen je adviseren.

Zijn er problemen of is er meer hulp nodig kun je contact opnemen met een lactatiekundige, dé specialist op het gebied van borstvoeding.

Geef je kunstvoeding, dan leert de kraamverzorgende jullie hoeveel voeding jullie kindje mag hebben en hoe je een flesje klaarmaakt.

Voorbereiding

Als je borstvoeding wilt gaan geven is het verstandig om je in de zwangerschap hier al goed in te verdiepen. Dit kun je doen door het volgen van een borstvoedingscursus of infoavond over borstvoeding.

Meer informatie over borstvoeding kun je op deze websites vinden:
www.lalecheleague.nl
www.nvlborstvoeding.nl
www.annetmulderlactatiekundige.nl