Bevallingen en spoed 0546-621340 Ik wil me aanmelden

Prenatale screening

Niet alles wat mogelijk is moet

PNS2

Mogelijke onderzoeken vroeg in de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap is het mogelijk om het ongeboren kindje te laten onderzoeken op een aantal chromosoom afwijkingen.
Prenatale screening is bedoeld om inzicht te krijgen in de kans op bepaalde afwijkingen bij je baby. Het besluit voor zo'n screening kan een lastige afweging zijn, daarom raden we je aan er van te voren al iets over te lezen, dit kan via www.pns.nl/prenatale-screeningen.

Daarnaast kunnen jullie je kindje laten onderzoeken op lichamelijke afwijkingen. Tijdens de 13 en/of 20 weken echo, ofwel de (ET) SEO, wordt jullie kindje uitgebreid bekeken door een ervaren echoscopiste van ons echobureau Inzicht. Niet alle afwijkingen kunnen voor de geboorte ontdekt worden. Soms worden er wél afwijkingen of bijzonderheden gezien die voor onzekerheid kunnen zorgen. Je kunt dan mogelijk in aanmerking komen voor een uitgebreide echo of voor een vlokkentest of vruchtwaterpunctie in het Medisch Spectrum Twente te Enschede om meer te weten te komen over de afwijking.

Jullie beslissen zelf of jullie voor een onderzoek willen gaan of niet. We bespreken dit bij de afspraak waarin ook de termijnecho wordt gemaakt.