Bevallingen en spoed 0546-621340 Ik wil me aanmelden

De eerste controle

Het prille begin

Verlos K 26 bevalling en afspr kaart 2021 05 31 085632

Begin van een nieuw leven

Er groeit een nieuw leven in jouw buik en jullie groeien samen naar een nieuw leven toe. Vanaf het prille begin de beste zorg voor jullie en jullie kindje, dat is wat we iedereen wensen.

RR meten Linda - Verloskundigenpraktijk Tubbergen - Almelo

Eerste controle

De eerste controle is vaak een spannende afspraak voor aanstaande ouders. Het consult vindt plaats bij een zwangerschapsduur van ongeveer 8 weken en neemt een klein uur in beslag. Tijdens het eerste consult maak je kennis met één van ons. Wij bieden je ook een echo aan om te kijken of het hartje van de baby klopt. Het is nog te vroeg om naar het hartje te luisteren, dit doen we vanaf 14 weken. Verder zullen we je bloeddruk en je gewicht meten en geven uitleg over het bloedonderzoek.

Tijdens deze controle stellen we vragen over jouw gezondheid en je ziektegeschiedenis, vragen we naar allergieën en besteden we aandacht aan gezond leven. Ook de gezondheid van je partner en jullie families is van belang. Het is voor ons handig om zoveel mogelijk informatie te krijgen over eventuele aangeboren afwijkingen en erfelijke ziektes in jullie families.

Naast alle medische vragen willen we ook graag weten hoe je sociale situatie eruit ziet. Zijn er bijzonderheden op het gebied van relaties, financiën, huisvesting of werk, dan horen we dit graag zodat we jullie, waar mogelijk, kunnen begeleiden.

Zwschap2 - Verloskundigenpraktijk Tubbergen - Almelo

Als het niet je eerste zwangerschap is, willen we ook graag weten hoe de vorige zwangerschappen en bevallingen zijn verlopen. Ben je tijdens je vorige zwangerschap, bevalling of kraambed niet bij ons onder controle geweest, dan vinden wij het fijn dat je de gegevens over deze periode meeneemt naar de afspraak.
We begrijpen dat er veel op jullie afkomt, daarom is er tijdens dit consult alle ruimte voor het stellen van vragen.