Bevallingen en spoed 0546-621340 Ik wil me aanmelden

Na de kraamweek

Neem je tijd

Happy family verkleind

Ontzwangeren

De komende tijd staat in het teken van het vinden van een balans in de nieuwe gezinssituatie. Bevallen is topsport. Het lichaam heeft daarom ook tijd en rust nodig om te herstellen, dit noemen we ontzwangeren.
De bekkenbodemspieren worden tijdens de bevalling opgerekt. Na de bevalling krijgen deze spieren weer langzaam hun oude vorm en kracht terug. Het is belangrijk om de bekkenbodemspieren goed te oefenen ter voorkoming/vermindering van (stress)incontinentie. Kijk voor oefeningen en meer informatie op www.bekkenbodemonline.nl of download de oefeningen. Blijf je last houden van (stress)incontinentie neem dan contact op met de huisarts of een bekkentherapeut.

We adviseren om zes weken na de bevalling contact op te nemen met een bekkenfysiotherapeut voor een eenmalig consult. Deze kan beoordelen of je bekkenbodem en buikspieren voldoende zijn hersteld en je weer kunt starten met sporten.

Geen roze wolk verkleind - Verloskundigenpraktijk Tubbergen - Almelo

Geen roze wolk

Het kan zijn dat je na de geboorte van je kindje niet alleen blijdschap ervaart. Dit is, tot op zekere hoogte, heel normaal. Het ouderschap komt samen met veel verantwoordelijkheden, zorgen en slapeloze nachten. Heb je het idee dat je sinds de geboorte regelmatig last hebt van sombere en/of onzekere gevoelens, neem dan contact op met ons of de huisarts.

Via de website van mentaal vitaal kun je een zelftest doen om te kijken of het verstandig is dat je hulp inschakelt.